Den rosa boble perioden!

Har du hørt om den før? Perioden fra du får valpen ved 8 uker til den er rundt 12 uker?
Vel…her skal du få et lite innblikk i den i hvert fall 🙂
Valpen er 8 uker, klar for å hentes hos oppdretter – et lite nøste så yndig og vakker som ingen andres. Selvfølgelig.  Og valpen er så aktiv og leken – og kosete – og rampete, sånn akkurat passe hele tiden. Dvs de første ukene har sine utfordringer de og, med renslighets trening, sove om natten osv. Men vi har ikke så høye krav eller forventninger til hva valpen skal kunne i akkurat denne perioden. Så vi koser oss med dette lille nøstet som fryktløst og ukomplisert i sin fortsatt enkle verden møter alt og alle med overøsende kjærlighet og sjarm. Vi er i den rosa boble perioden. En herlig tid, som er så utrolig viktig for tiden som kommer. Det er nå vi legger grunnlaget for rutiner og videre trening.

Og det er i denne perioden jeg og Ken (Taspitir’s Wille Wonka) har vært i nå. Legg merke til…vi har vært i! Ken er nemlig inne i sin 12.uke og i dag hadde vi for første gang vår første «utenfor den rosa boble» opplevelse. Vi har siden 2 ukers alder tittet på tenner- alle mann, smått og stort hjemme hos oss. For tannvisning er viktig for en liten tass som skal bli utstillingshund 🙂 Så her har vi ikke overlatt noe til tilfeldighetene! Dette skal være en naturlig del av den daglige stelle og håndteringsrutinen. Og i dag var inget unntak. Så på samme måte som vi har gjort i snart 10 uker, titter vi på tenner. Men hva skjer??
Ken stritter i mot! Han har ikke tenkt at noen skal inn i munnen hans. Min første reaksjon er at dette var en tilfeldighet – han var nok bare litt ukonsentrert, luktet det godbiter av hendene mine kanskje? Vi prøver igjen. Samme reaksjon! Den hånda over snuta foran øynene…? Det var skummelt! Å nei…den rosa verdenen vi har levd i raser sammen, hva gjorde jeg galt? Selv tredje forsøket var mislykket – nå har jeg ødelagt alt!

Så går det opp for meg – Ken blir 12 uker på fredag! Han er nå i ferd med å utvikle hva vi på godt norsk kan kalle EGNE MENINGER. Den rosa boble perioden er offisielt over og han har gått inn i hva som også kalles «dominansfasen» eller også et begrep på at valpen er gått inn i halvt kjønnsmodning. Jeg bruker å forklare det slik at det er nå valpen begynner å slå på hodet for fullt. Ting skal læres og oppleves, grenser skal testes og det er i denne perioden man først f.eks opplever at valpen kan vise sosial og miljøredsel. Men slapp helt av – dette er NORMALT! Og det er nå vi skal jobbe oss tålmodig gjennom utfordringene, pust med magen 🙂 For om du trodde piping om natten og den tolvte lufteturen for dagen testet tålmodigheten din, bare gled deg til denne perioden….! 🙂
Ermene er herved brettet opp – JEG ER KLAR!!

Men når det er sagt….vi har fått til ganske mye annet i den rosa boble perioden, som fortsatt sitter da. Flinke Ken jobber fint og samlet for klikker og godbit  🙂
Vi er så utrolig stolte, takknemlige og heldige som har fått en sånn god liten gutt…tross alt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


<span>%d</span> bloggere like this: